Skip to main content

THE GUESTS featuring Lucy Woodward & Henry Hey (USA)


Where

Harderwijk

When

Friday 9 August

Jazzdagen Harderwijk

Lucy Woodward - Voice
Henry Hey - Piano

Eenmalig duo optreden in Nederland. Soms komen artiesten op je pad waar je alleen maar “ja graag” tegen kunt zeggen. Zomervakantie of niet, de kapel gaat er voor open.

Wie zijn de gasten?
Lucy Woodward - geboren in Londen en opgegroeid in zowel New York als Nederland, is een internation…

Jazzdagen Harderwijk

Lucy Woodward - Voice
Henry Hey - Piano

Eenmalig duo optreden in Nederland. Soms komen artiesten op je pad waar je alleen maar “ja graag” tegen kunt zeggen. Zomervakantie of niet, de kapel gaat er voor open.

Wie zijn de gasten?
Lucy Woodward - geboren in Londen en opgegroeid in zowel New York als Nederland, is een internationale zangeres met een grote staat van dienst. Een paar feiten slechts: veel geprezen eigen releases bij labels als Altlantic Records, Barnes & Nobles, Verve. Naast haar solocarrière, is Lucy een artiest geweest die toerde met Pink Martini, Rod Stewart en Snarky Puppy (meer dan 10 jaar samenwerkingen, waaronder een Grammy voor hun album Family Dinner vol.1). Meer recentelijk nam Lucy twee albums op met de Grammy-genomineerde gitaarvirtuoos Charlie Hunter. Woodward's opnamecredits omvatten ook achtergrondzangeres en arrangeur met onder meer Celine Dion, Barbra Streisand en Chaka Khan, evenals op verschillende filmsoundtracks.
Henry Hey – pianist, zanger, componist. Opgetreden met o.a. jazzgrootheden als Jeff "Tain" Watts, Seamus Blake en Donny McCaslin. Henry was rond deze tijd ook actief op sessies en werd gevraagd om op te nemen voor verschillende grote filmmuziek en popalbums. Tegelijkertijd vroeg de beroemde producer Phil Ramone Henry om zich bij de huisband aan te sluiten voor de jaarlijkse Songwriter's Hall of Fame-awards. Toen de industrie dit opmerkte, leidde dit werk ertoe dat Hey de muzikale leider werd van drie opmerkelijke artiesten, Rod Stewart (voor de "Great American Songbook"-tournees), George Michael ("Symphonica") en David Bowie ("The Next Day" en het theaterstuk "Lazarus"). Henry is ook de mede-oprichter van twee veelgeprezen instrumentale groepen, Rudder en Forq, die optreden op de meeste grote festivals in heel Europa. Het was tijdens Henry's vroege jaren in NYC waar hij Lucy ontmoette en met haar begon op te treden. Henry coproduceerde later Lucy's album "Till They Bang On The Door" uit 2016, dat het eerste nummer bevatte dat ze ooit samen schreven, 'Free Spirit'.

Puttend uit hun eigen uitgebreide professionele ervaring als songwriters en artiesten, zullen Lucy en Henry klassieke liedjes delen uit de diepe bron van schrijvers als John Lennon, Nina Simone en anderen en zullen ze daar hun eigen bijdragen aan toevoegen.

Foto: Alina Fejzo
Meer informatie: www.jazzdagen.nl

When

  • Friday the 9th of august 2024 from 20:15 to 22:15

Location

Prices

  • €19.25