Events & activities Harderwijk

Do you like art and culture, dining in culinary restaurants, recreation and history? Harderwijk has a lot of events and activities planned for this winter. See here our OUTcalendar, there must be something there for you. We are looking forward to see you this winter in Lovely Harderwijk!

 

Filter results

Sort by:

39 results

Wednesday 22 May

Wijn en Vis Voorjaarsproeverij Kom je ook langs om de lekkerste wijn- en viscombinaties te proeven?

until 13 September

Vischpoort geopend voor bezichtiging. Een unieke kans om de eeuwenoude Vischpoort te bezichtigen.

until 8 June

Het Palingmuseum in Harderwijk presenteert vanaf 12 april 10.00 uur niet alleen een unieke expositie, maar ook een boek over de geschiedenis van de Zuiderzee

23 May, 27 May

A Private War is gebaseerd op het levensverhaal van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Britse Marie Colvin.

weekly

Op vrijdagavond zijn de meeste winkels in de gezellige binnenstad van Harderwijk geopend.

25 and 26 May

Ontdekken, proeven en beleven Mooie dingen die je leven leuker maken, koken, bbq, bier, clinics, demo’s, hippe happen, oude auto’s, muziek, buitenleven, barbiers, kunst, wannahaves, vintage, design en styling.

weekly

De weekmarkt van Harderwijk wordt elke zaterdagmorgen gehouden op het Kloosterplein.

26 May, 28 May

Shot-for-shot remake van Lelio’s eigen Gloria uit 2013.

Saturday 1 June

PAREL VAN DE VELUWE POWERED BY TREK TOERTOCHT Stichting Wielerevenementen de IJsselstreek organiseert, onder auspiciën van de NTFU, op zaterdag 1 juni 2019 de bekende wielerklassieker Parel van de Veluwe als Toertocht.

1 June, 15 June and 2 more days

Lions Boekenmarkt bovenin de voormalige bibliotheek aan de Academiestraat

Friday 7 June

We hebben een mooi gevarieerd programma gemaakt in samenwerking met muziekschool Tirion en de stichting Aaltjespop. ’s Middags kun je kijken en luisteren naar heel veel leuke lokale bands.

7 until 9 June

Aaltjesdagen, als opening van het drukke toeristisch seizoen is er op vrijwel elke plek in de stad iets te beleven. Het gratis programma verrast met daarin alle benodigde ingrediënten voor een flinke portie gezelligheid, geschikt voor elke leeftijd.

Saturday 8 June

In het Plantagepark van Harderwijk is de sfeer gezellig tijdens Aaltjesdag. Tussen al het groen, het water en de gezellige muziek struin je door de 40 kunstkramen die door het park staan verdeeld.

Saturday 8 June

Op 8 juni 2019 organiseert De Mac de sloepenrace 'Haal op, gelijk, in Harderwijk'! Een spectakelstuk tijdens de Aaltjesdagen van 2019.

Saturday 15 June

De 2e editie van de 3x3 Streetballmasters Harderwijk komt er weer aan en wel op zaterdag 15 juni in de Haven van Harderwijk!

Saturday 22 June

MultiCulti 2019 MultiCulti Is de jaarlijkse festijn voor jong & oud. Dag vol Muziek, Kunst, Cultuur en natuurlijk lekker eten!

30 June, 13 October

Iedereen die van lekker eten en drinken houdt, doet er goed aan om mee te doen met Culihoppen. Culihoppen is een ongedwongen gastronomische ontdekkingstocht langs Harderwijkse toprestaurants.

2 July until 15 September

De eerste verdieping van de voormalige synagoge is in de zomermaanden geopend van dinsdag- t/m zaterdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur.

4 until 6 July

Voor wie nog niet bekend is met het fenomeen Podiumspektakel: het zijn unieke muzikale theatervoorstellingen in Harderwijk, gebaseerd op gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad.

Saturday 6 July

Eibert den Herder Festival rondom de Vissershaven van Harderwijk. Hoe de Harderwijker Eibert den Herder zich verzette tegen het laten verdwijnen van de Zuiderzee.

Saturday 6 July

De Boerenmarkt in Hierden is na meer dan 30 jaar inmiddels een begrip in de omgeving. Het hoort bij Hierden net zoals Stientje op de rotonde.

13 July, 20 July and 4 more days

Harderwijk LIVE is een traditie. De terrassen zitten vol, er wordt gegeten, gedronken en gedanst. Harderwijk LIVE is zes zaterdagen een knalfeest op de Markt met heerlijke live muziek van bekend en onbekend muziektalent.

Saturday 20 July

Beleef met uw bedrijf, personeel, relaties en/of vrienden een onvergetelijke dag, vol actie & sportiviteit! Meedoen aan de Drakenbootrace kan met een team van maximaal 9 personen: 1 trommelaar en 8 peddelaars.

20 and 21 July

De Ibizamarkt On Tour is geïnspireerd op de hippiemarkten van het hippe eiland Ibiza.