Events & activities Harderwijk

Do you like art and culture, dining in culinary restaurants, recreation and history? Harderwijk has a lot of events and activities planned for this winter. See here our OUTcalendar, there must be something there for you. We are looking forward to see you this winter in Lovely Harderwijk!

 

Filter results

Sort by:

44 results

until 22 September

In de sfeervolle binnentuin van Stadsmuseum Harderwijk zijn deze zomer beelden van Rob de Haan uit Ermelo te bezichtigen. Ruim 40 jaar was hij creatief werkzaam in de textielbranche.

until 29 August

We heten iedereen welkom in de historische Vischafslag. Een authentieke locatie waar vroeger de vis werd verhandeld.

until 1 September

Carla Kogelman (Raalte, 1961) studeerde in 2011 af aan de Foto Academie in Amsterdam in de richting Documentaire en Portret. Daarvoor werkte ze 25 jaar als theaterproducent.

until 1 September

Op de gratis toegankelijke begane grond van het Stadsmuseum Harderwijk is van 17 juni tot en met 1 september de expositie ‘Het gezicht van Harderwijk’ van de Harderwijkse fotograaf Frea Kroese te zien.

until 25 April 2020

Nadat in 1969 de laatste Harderwijkse molen door een brand verloren ging, werd in de negentiger jaren een molen aangekocht die eerder in Weesp en Oldenzaal stond

until 28 September

Gedurende de maanden juli, augustus en september exposeert Jan-Albert Ernsten zijn expressieve olieverf portretten op de bovenverdieping van de wereldwinkel aan de Luttekepoortstraat 50 in Harderwijk.

until 15 September

De eerste verdieping van de voormalige synagoge is in de zomermaanden geopend van dinsdag- t/m zaterdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur.

weekly

Elke vrijdag- en zaterdagochtend start de Highlight Fietstour bij het Palingmuseum.

until 13 September

Vischpoort geopend voor bezichtiging. Een unieke kans om de eeuwenoude Vischpoort te bezichtigen.

weekly

Op vrijdagavond zijn de meeste winkels in de gezellige binnenstad van Harderwijk geopend.

Saturday 20 July

Lions Boekenmarkt bovenin de voormalige bibliotheek aan de Academiestraat

Saturday 20 July

Beleef met uw bedrijf, personeel, relaties en/of vrienden een onvergetelijke dag, vol actie & sportiviteit! Meedoen aan de Drakenbootrace kan met een team van maximaal 9 personen: 1 trommelaar en 8 peddelaars.

20 July, 27 July and 3 more days

Harderwijk LIVE is een traditie. De terrassen zitten vol, er wordt gegeten, gedronken en gedanst. Harderwijk LIVE is zes zaterdagen een knalfeest op de Markt met heerlijke live muziek van bekend en onbekend muziektalent.

weekly

De weekmarkt van Harderwijk wordt elke zaterdagmorgen gehouden op het Kloosterplein.

Sunday 21 July

De Ibizamarkt On Tour is geïnspireerd op de hippiemarkten van het hippe eiland Ibiza.

21 July, 28 July and 5 more days

Kenmerken Trekkersdiensten: Interkerkelijk, gastvrij, eigentijds, sfeervol, veel zang, kort en gericht voor alle leeftijden.

26 July, 2 August and 2 more days

Zomermarkt Braderie op de Boulevard Maar liefst 4 vrijdagen wordt de Boulevard in Harderwijk het podium van Zomermarkt Braderieën.

Sunday 28 July

De 42 jonge musici van het Ricciotti ensemble spelen overal en voor iedereen. Hun doel? Symfonische muziek overal te kunnen laten klinken en iedereen ermee in aanraking te laten komen. Kom genieten van deze topartiesten, middenin het park!

1 August until 30 September

Op een mooie, zwoele avond met je voeten in het zand, drankje in de hand, genieten van spannende, ontroerende of grappige films bij Walhalla; geen betere nazomer dan dat! Strandeiland Cinema is al een paar jaar een begrip in Harderwijk.

4 August, 1 September and 3 more days

Elke eerste zondag van de maand is het Hanzezondag in het Historische centrum van Harderwijk.

6 until 10 August

De Veluwade 2019 wordt dit jaar weer gehouden in de eerste week van augustus en wel op 7,8,9 en 10 augustus.

Friday 9 August

Sómente is een poëtische voorstelling uit Portugal over de eenzaamheid van een oude man. Wandelend door de stad wacht hij op verandering, op het moment dat er iets gebeurt.. Geschikt voor jong & oud!

Saturday 7 September

Op zaterdag 7 september is er een mooi Visserijconcert in de Grote Kerk

14 and 15 September

Open monumentendag 2019