Events & activities Harderwijk

Do you like art and culture, dining in culinary restaurants, recreation and history? Harderwijk has a lot of events and activities planned for this winter. See here our OUTcalendar, there must be something there for you. We are looking forward to see you this winter in Lovely Harderwijk!

 

Filter results

38 results

Science Café Harderwijk - Oude Bieb Academiestraat

Thursday 28 March

Op 28 maart 2019 zal het Science Café zal (eenmalig!) plaatsvinden aan de Academiestraat 5 (5 min. lopen vanaf Brasserie De Bank), in de huidige popschool en voormalige bibliotheek.

Koopavond op vrijdagavond

weekly

Op vrijdagavond zijn de meeste winkels in de gezellige binnenstad van Harderwijk geopend.

“Green Book” in Filmhuis Harderwijk

30 March, 1 April and 2 April

Meervoudig Oscarwinnaar: Buddy-humor en rauw racisme in een feelgood-film met zaterdagavond in de pauze live muziek door Peter Ligtermoet.

Weekmarkt - Kloosterplein

weekly

De weekmarkt van Harderwijk wordt elke zaterdagmorgen gehouden op het Kloosterplein.

Molen de Hoop - Vissershaven

30 March, 6 April and 3 more days

Nadat in 1969 de laatste Harderwijkse molen door een brand verloren ging, werd in de negentiger jaren een molen aangekocht die eerder in Weesp en Oldenzaal stond

“Capharnaüm” in Filmhuis Harderwijk

31 March, 2 April

De Libanese “Les Misérables”. Maar dan zonder zang en dans.

A Star is Born Encore

Sunday 31 March

Zondag 31 maart organiseert Kok CinemaxX een langere versie van de film A Star is Born.

Lions Boekenmarkt - Academiestraat

6 April, 20 April and 6 more days

Lions Boekenmarkt bovenin de voormalige bibliotheek aan de Academiestraat

Animals & Friends - Estrado

Sunday 7 April

In 1964 werd de wereld overspoeld door een golf van Rock & Roll. Boven op deze golf zaten de Beatles, The Rolling Stones en natuurlijk The Animals.

Jazzdagen Harderwijk: Mathilde Santing sings Joni Mitchell

Thursday 11 April

BOTH SIDES NOW SANTING SINGS MITCHELL Geheel onversterkt zingt Mathilde Santing haar Joni Mitchell-programma met Bastiaan Mulder op gitaren tijdens de Jazzdagen Harderwijk.

Jazzdagen Harderwijk: Raul Midón - Catharinakapel

Thursday 18 April

U leest het goed, Raul Midón, onlangs met een Grammy genomineerd voor Best Jazz Vocal Album, komt tijdens de Jazzdagen Harderwijk naar de Catharinakapel! De blindgeboren singer-songwriter Raul Midón trekt als een-mans band over de hele wereld volle zalen

Longboard Event - Houtwalgarage

Sunday 21 April

Longboarden in de parkeergarage Houtwal, 1,1 km naar beneden en met de lift omhoog! Wie wilt dat nou niet? Op zondag 24 maart krijg je weer de kans!

Koningsnacht

Friday 26 April

Koningsnacht in Harderwijk is een feestje! Heerlijk dansen en meezingen met de nummers die op het grote podium op de Markt ten gehore worden gebracht.

Koningsdag - Binnenstad Harderwijk

Saturday 27 April

Koningsdag Harderwijk is een groot oranje feest waar alle bewoners van de binnenstad enthousiast aan mee doen. Op verschillende locaties in de binnenstad is er van alles te doen. Er is voor elk wat wils.

Bezoek de Vischpoort

27 April until 13 September

Vischpoort geopend voor bezichtiging. Een unieke kans om de eeuwenoude Vischpoort te bezichtigen.

Jazzdagen Harderwijk: Ellen ten Damme

Wednesday 15 May

Na het grote succes van Paris-Berlin in 2017/2018 gaat Ellen ten Damme het volgende theater seizoen met een nieuw programma door het land. Bij ons krijgt u in kleine bezetting alvast de liedjes van dit programma te horen.

Vis moet zwemmen - Palingmuseum

Wednesday 22 May

Wijn en Vis Voorjaarsproeverij Kom je ook langs om de lekkerste wijn- en viscombinaties te proeven?

Rook & Roll Fest - Stadscamping

25 and 26 May

Ontdekken, proeven en beleven Mooie dingen die je leven leuker maken, koken, bbq, bier, clinics, demo’s, hippe happen, oude auto’s, muziek, buitenleven, barbiers, kunst, wannahaves, vintage, design en styling.

De Parel van de Veluwe Tourtocht - Harderwijk

Saturday 1 June

PAREL VAN DE VELUWE POWERED BY TREK TOERTOCHT Stichting Wielerevenementen de IJsselstreek organiseert, onder auspiciën van de NTFU, op zaterdag 1 juni 2019 de bekende wielerklassieker Parel van de Veluwe als Toertocht.

Aaltjesdagen 2019 - verschillende plekken in de stad

7 until 9 June

Aaltjesdagen, als opening van het drukke toeristisch seizoen is er op vrijwel elke plek in de stad iets te beleven. Het gratis programma verrast met daarin alle benodigde ingrediënten voor een flinke portie gezelligheid, geschikt voor elke leeftijd.

Haal op Gelijk - Haven van Harderwijk

Saturday 8 June

Op 8 juni 2019 organiseert De Mac de sloepenrace 'Haal op, gelijk, in Harderwijk'! Een spectakelstuk tijdens de Aaltjesdagen van 2019.

MultiCulti 2019 - De Sypel

Saturday 22 June

MultiCulti 2019 MultiCulti Is de jaarlijkse festijn voor jong & oud. Dag vol Muziek, Kunst, Cultuur en natuurlijk lekker eten!