Events & activities Harderwijk

Do you like art and culture, dining in culinary restaurants, recreation and history? Harderwijk has a lot of events and activities planned for this winter. See here our OUTcalendar, there must be something there for you. We are looking forward to see you this winter in Lovely Harderwijk!

 

Filter results

Sort by:

44 results

Sunday 15 September

Blije Bietjes, hét foodfestival waarbij eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke cateraars in de schijnwerpers wordt gezet. Een smakelijk festival in Harderwijk.

Sunday 15 September

Open monumentendag 2019

Sunday 15 September

Scheurende saxofoonkreten, gruizig diep-groovend Hammond Orgel, back beats waarbij stilzitten praktisch onmogelijk is. Dat is The Preacher Men.

15 September, 17 September and 5 more days

In de sfeervolle binnentuin van Stadsmuseum Harderwijk zijn deze zomer beelden van Rob de Haan uit Ermelo te bezichtigen. Ruim 40 jaar was hij creatief werkzaam in de textielbranche.

Sunday 15 September

De eerste verdieping van de voormalige synagoge is in de zomermaanden geopend van dinsdag- t/m zaterdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur.

until 28 September

Gedurende de maanden juli, augustus en september exposeert Jan-Albert Ernsten zijn expressieve olieverf portretten op de bovenverdieping van de wereldwinkel aan de Luttekepoortstraat 50 in Harderwijk.

Monday 16 September

Marcel Musters, Elsie de Brauw en Monic Hendrickx schitteren in een familiedrama rond de door het wereldleed gekwelde broer Thomas. Vier nominaties voor Gouden Kalveren!

Tuesday 17 September

The White Crow, geregisseerd door Ralph Fiennes, vertelt het waargebeurde verhaal van Rudolf Noerejev, een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde.

Wednesday 18 September

Het Oude Stadhuis van Harderwijk heeft een lange en veelbewogen geschiedenis. Historicus Liek Mulder houdt 18 september een lezing over die historie én de recente renovatie van het stadhuis.

until 25 April 2020

Nadat in 1969 de laatste Harderwijkse molen door een brand verloren ging, werd in de negentiger jaren een molen aangekocht die eerder in Weesp en Oldenzaal stond

19 September, 26 September

Op een mooie, zwoele avond met je voeten in het zand, drankje in de hand, genieten van spannende, ontroerende of grappige films bij Walhalla; geen betere nazomer dan dat! Strandeiland Cinema is al een paar jaar een begrip in Harderwijk.

Friday 20 September

REMBRANDT FRERICHS TRIO “Een van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival” schreef Jazzism magazine over pianist Rembrandt Frerichs…een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar. Nu op de Jazzdagen Harderwijk!

Friday 20 September

Luister je graag naar pop, soul, Nederlandstalig muziek of Black Gospel Music, kom dan naar het concert!

20 and 21 September

SamenLoop voor Hoop is een lokaal wandelevenement. Als symbool voor de strijd tegen kanker wandelen teamleden 24 uur afwisselend. De SamenLoop vindt plaats op 20 en 21 september 2019 op de Stille Wei.

weekly

Elke vrijdag- en zaterdagochtend start de Highlight Fietstour bij het Palingmuseum.

weekly

Op vrijdagavond zijn de meeste winkels in de gezellige binnenstad van Harderwijk geopend.

Saturday 21 September

MultiCulti festival aan de Parkweg

21 September, 23 September

Taron Egerton is Elton John in dit verfrissende rockportret.

monthly

Lions Boekenmarkt bovenin de voormalige bibliotheek aan de Academiestraat

weekly

De weekmarkt van Harderwijk wordt elke zaterdagmorgen gehouden op het Kloosterplein.

Sunday 22 September

De meerdere malen bekroonde singer / songwriter Sarah MacDougall staat bekend om haar poëtische liedjes en gepassioneerde uitvoeringen. Sarah combineert folk-, pop- en rock-elementen in haar aanstekelijke, vaak epische nummers.

Sunday 22 September

Energieke documentaire over de knotsgekke realisering van Christo’s megalomane kunstproject in het Italiaanse Lago d’Iseo :The Floating Piers.

Tuesday 24 September

Goede Buren is een aangrijpende, hartverwarmende documentaire over eenzaamheid en ouder worden in een mix van rauwe realiteit en humor.

Thursday 3 October

Zet een groot kruis in je agenda op donderdag 3 oktober want dan gaan de Jazzdagen Harderwijk weer beginnen en wordt het een groot feest met de Amsterdam Klezmer Band!